Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ananas z krewetkowym farszem

Składniki:

    • 1 świerzy ananas
    • 40 dkg gotowanych krewetek koktajlowych
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 4 łyżki majonezu
    • 2 łyżki koniaku
    • 1 łyżeczka cukru
    • sok z 1 cytryny
    • sól, czerwona papryka mielona


    Sposób przyrządzenia:
    Ananasa przekroić wzdłuż na dwie połowy starając się nie uszkodzić liści. Używając łyżki wydrążyć ze środka połówek miąższ, pokroić go w kostkę. Krewetki wypłukać, zalać wodą z sokiem cytrynowym, odstawić na 15 minut, odcedzić, obsączyć. Oliwę, majonez, cukier, koniak oraz sól i paprykę wymieszać dokładnie. Krewetki wymieszać z ananasową kostką, napełnić mieszanką połówki ananasa, polać dresingiem. Przed podaniem schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *