Składniki: 1 kg piersi z indyka 10 dkg wędzonego boczku 3 jabłka majeranek sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju Sposób wykonania: Pierś z indyka umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, posmarować olejem i wstawić na noc do lodówki. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Górę mięsa obłożyć plastrami…
Tag: z indyka
Listy
Tortille ze szparagami i indykiem
by Natalia Polak • • 0 Comments
Listy
Szaszłyki w owocowej marynacie na grillu
by Krzysztof Pacia • • 0 Comments
Listy
Gulasz z gęsi na ostro Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 80 dkg gęsiej piersi sól, pieprz do smaku mielona papryka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1 szklanka bulionu warzywnego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, oprószyć solą, papryką i pieprzem. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w…
Listy
Kurczak ze śliwkami i jabłkiem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kurczak ok 1 ½ kg 30 dkg śliwek węgierek 2 duże jabłka 1 duża cebula szklanka bulionu drobiowego szczypta majeranku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, osuszyć, usunąć tłuszcz, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, na rozgrzanym oleju , zrumienić kawałki…