Składniki:
-
- 24 górne części szparagów
- 1 czerwona papryka
- 4 tortille
- 8 plasterków gotowanej piersi indyka
- 1,5 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
- 4 łyżki majonezu
- 4 liście sałaty rzymskiej
- świeże kiełki – opcjonalnie
Sposób przyrządzenia:
Dokładnie umyte szparagi gotować 2 minuty na parze. Paprykę opiec w piekarniku, przełożyć do torby plastikowej i po kilku minutach obrać ze skóry, oczyścić z nasion, podzielić wzdłuż na ćwiartki. Pozostawić 4 ćwiartki, a pozostałe zmiksować blenderem z dodatkiem miodu, majonezu, soku z cytryny, soli i pieprzu. Tortille podgrzać wg przepisu na opakowaniu. Posmarować każdą majonezem z dodatkami, ułożyć na nim 2 plastry indyka, ćwiartkę papryki, gorące szparagi i ewentualnie kiełki. Całość zwinąć w rulon i podawać.