Składniki:
-
- 24 górne części szparagów
- 1 czerwona papryka
- 4 tortille
- 8 plasterków gotowanej piersi indyka
- 1,5 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
- 4 łyżki majonezu
- 4 liście sałaty rzymskiej
- świeże kiełki – opcjonalnie
Składniki: Tortille: 20 dkg mąki pszenne 2 łyżki mąki kukurydzianej 10 dkg masła lub margaryny szczypta soli Farsz: 50 dkg wołowiny (rozbratel) 2 łyżki oleju 1 szklanka mieszanki dowolnych warzyw, fasoli i kukurydzy 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 mała cebula pokrojona w kostkę 1 oczyszczona papryka jalapano 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki szczypta mielonego kminku…