Składniki: 45 dag mielonego indyka 45 dag kiełbasy drobiowej 1 szkl startej marchewki cebula 1 szkl bułki tartej Jajko 1/3 szkl mleka ¼ szkl posiekanej natki pietruszki 1/3 szkl ketchupu łyżka brązowego cukru ½ łyżeczki musztardy Sposób wykonania: Do mięsa dodać pokrojoną kiełbasę, startą marchewkę, posiekaną cebulę, bułkę tartą, mleko, jajko oraz natkę pietruszki. Całość…
Tag: z indyka
Porady i Ciekawostki
Indyk smażony po chińsku
by Milena Wyrzykowska • • 0 Comments
Składniki: pęczek zielonej papryki 2 łyżeczki zmiażdżonego czosnku łyżka startego imbiru 2 łyżki oliwy z oliwek 45 dag mielonego mięsa z indyka ¼ szkl sosu sojowego 140 g kasztanów jadalnych ½ łyżeczki kruszonej czerwonej papryki 3 szkl wrzątku 20 dag makaronu jajecznego Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekana cebulę, czosnek oraz imbir. Następnie dodać…
Porady i Ciekawostki
Indyk w sosie barbecue
by Bożena Werner • • 0 Comments
Składniki: ¼ szkl mąki łyżeczka soli ½ łyżeczki sproszkowanego chilii ¼ łyżeczki pieprzu 6 nóżek indyka ½ szkl oleju kukurydzianego ½ szkl sosu barbecue ½ szkl wody kostka rosołowa Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z solą, pieprzem oraz chili po cym obtoczyć w niej nóżki indyka. Następnie obsmażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju. W między…
Listy
Indyk z orzechami
by Sylwia Małek • • 0 Comments
Składniki: 40 dag mięsa z piersi z indyka 2 papryki 10 dag solnych orzeszków ziemnych 1 por 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka curry 2 jajka ½ szkl oleju 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól Sposób wykonania: Do miseczki wbić jajka, dodać do nich ocet winny, sól, curry oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszać po czym…
Listy
Indyk w pomarańczach i żurawinach
by Patryk Ciesielski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z piersi z indyka 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku szczypta pieprzu ½ szkl soku pomarańczowego garść żurawin 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Sos sojowy wymieszać z oliwą oliwek, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Powstałą marynatą natrzeć mięso iw stawić…