Składniki:
- 40 dag mięsa z piersi z indyka
- 2 papryki
- 10 dag solnych orzeszków ziemnych
- 1 por
- 2 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka curry
- 2 jajka
- ½ szkl oleju
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- sól
Sposób wykonania:
Do miseczki wbić jajka, dodać do nich ocet winny, sól, curry oraz mąkę ziemniaczaną.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać mięso pokrojone w paseczki.
Przemieszać i przełożyć całość na patelnie z rozgrzanym tłuszczem.
Szybko usmażyć na dużym ogniu po czym przełożyć zawartość patelni na talerz a włożyć pokrojonego pora oraz pokrojoną paprykę z usuniętymi gwiazdami nasiennymi.
Smażyć kilka minut po czym wlać 2 łyżki wody, lekko poddusić i dodać ponownie mięso oraz wrzucić orzeszki.
Całości dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.