Składniki: 10 dag grzybów suszonych 2 szkl wody 2 cebule 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 kostka bulionowa 1 op śmietany 25 ml miodu pitnego sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać woda i odstawić na 1 godzinę aby namokły. Po tym czasie ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły z…
Tag: z grzybami
Listy
Ziemniaki nadziewane grzybami
by Bartek Kuźniar • • 0 Comments
Składniki 1 kg ziemniaków 20 dag grzybów cebula łyżka masła 2 jaja pieprz sól natka pietruszki koper Sposób wykonania: Cebulę posiekać a grzyby pokroić na mniejsze kawałki i razem poddusić na rozgrzanym maśle. Wówczas wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koper. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Natomiast z ziemniaków odciąć wierzch i wydrążyć…
Listy
Pieczarki do naleśników
by Ewelina Dybała • • 0 Comments
Składniki 50 dag pieczarek pół szklanki śmietany 2-3 żółtka 1-2 cebule łyżka posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania; Pieczarki pokroić w plasterki i smażyć na suchej patelni aż puszczą sok, wówczas wlać olej i dodać posiekaną cebulę. Trzymać na ogniu aż cebula się zeszkli, wówczas wlać śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić…
Listy
Kapusta pekińska z grzybami
by Julia Dobkowska • • 0 Comments
Składniki kapusta pekińska cebula 50 dag grzybów 5 dag oleju sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę grubo poszatkować po czym zalać osoloną woda i ugotować. W między czasie cebulę posiekać a grzyby pokroić i razem poddusić na rozgrzanym oleju po czym dodać do kapusty. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Bób z grzybami
by Grażyna Antoniewicz • • 0 Comments
Składniki 50 dag bobu 50 dag świeżych grzybów (pieczarki, kurki, podgrzybki) szklanka bulionu pół szklanki śmietany 2 cebule 2 łyżki margaryny łyżka mąki 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki pieprz sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej margarynie po czym dodać pokrojone grzyby i kilka minut smażyć razem. Następnie podlać bulionem i doprawić do…