Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki do naleśników

Składniki

  • 50 dag pieczarek
  • pół szklanki śmietany
  • 2-3 żółtka
  • 1-2 cebule
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania;
    Pieczarki pokroić w plasterki i smażyć na suchej patelni aż puszczą sok, wówczas wlać olej i dodać posiekaną cebulę.
    Trzymać na ogniu aż cebula się zeszkli, wówczas wlać śmietanę.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec dodać żółtka i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *