Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bób z grzybami

Składniki

  • 50 dag bobu
  • 50 dag świeżych grzybów (pieczarki, kurki, podgrzybki)
  • szklanka bulionu
  • pół szklanki śmietany
  • 2 cebule
  • 2 łyżki margaryny
  • łyżka mąki
  • 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej margarynie po czym dodać pokrojone grzyby i kilka minut smażyć razem.
      Następnie podlać bulionem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Dusić na małym ogniu.
      W między czasie ugotować bób na miękko po czym go odcedzić i obrać ze skórki i dodać go do grzybów.
      Całość wymieszać i zalać śmietaną wymieszaną z mąką.
      Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posypać posiekaną natką pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *