Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z grilla

Mocno czosnkowe kolby kukurydzy z grilla

Składniki: 4 kolby kukurydzy 1/3 szklanki oliwy 4 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Zaczynamy od przygotowania kolb kukurydzy. Z każdej kolby ostrożnie odchylić liście pokrywowe do tyłu, związać ich końce nitką w ten sposób aby stanowiły niejako przedłużenie kolby. Zmiksować oliwę, czosnek i przyprawy.  Odsłonięte i oczyszczone z włókien owocnie umyć i osuszyć, natrzeć…

Warzywa po włosku z grilla

Składniki: 4 średnie ziemniaki 8 plastrów szynki 10 dkg sera koziego pokrojonego w słupki 3 łyżki oliwy 2 kolorowe papryki pokrojone na połowę 8 szparagów 2 małe cukinie pokrojone wzdłuż na plastry 1 bakłażan pokrojony wzdłuż na plastry 12 średnich pieczarek (kapelusze) Marynata: 1 zmiażdżony ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 2…

Marynowane warzywa z grilla

Składniki: zestaw ulubionych warzyw (cebula dymka wraz z piórami, szparagi, papryka, czerwona cebula, pomidory koktajlowe itp.) Marynata: 4 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka posiekanego oregano ½ szklanki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki sosu Wochester 2/3 szklanki wytrawnego wina  Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Pokroić warzywa na mniejsze kawałki,…

Mieszanka jarzyn i grzybów z grilla

Składniki: ½ szklanki bulionu z kostki 1 łyżeczka posiekanych ulubionych ziół ½ łyżeczki pieprzu 1 grubo pokrojona czerwona cebula 2 duże kolorowe papryki pokrojone w grube paski 1 cukinia pokrojona w grube plastry 10 dużych pieczarek (kapelusze) sól Sposób przyrządzenia: Wymieszać bulion z ziołami i pieprzem. Za pomocą pędzelka nanieść mieszankę na jarzyny i pieczarki…