Składniki: 30 dlg zielonych szparagów 25 dkg szynki drobiowej 25 dkg truskawek 3 łyżki oliwy z oliwek sok z cytryny szczypta cukru szczypta przyprawy typu Vegeta kilka listków świeżej melisy Sposób przyrządzenia: Truskawki i szparagi dokładnie umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Truskawki pokroić w ósemki, oprószyć cukrem. Szparagi pokroić w 1 cm kawałki, podsmażyć na…
Tag: z grilla
Listy
Sałatka wiosenna ze szpinakiem i rzodkiewką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 3 pęczki rzodkiewki pęczek szczypiorku 10 dkg świeżego szpinaku 10 dkg sera Gouda 1 ½ łyżeczki octu balsamicznego 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki cukru 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Szpinak umyć, dokładnie przebrać i osączyć na papierowym ręczniku, liście porwać. Rzodkiewki umyć, pokroić w pół plasterki. Ser Gouda pokroić w drobniutką kosteczkę.…
Listy
Rzodkiewkowa sałatka na lato
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 3 pęczki rzodkiewki pęczek posiekanego zielonego koperku pęczek szczypiorku pęczek posiekanej zielonej pietruszki sól 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Sposób przyrządzenia: Rzodkiewki dokładnie umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na 20 minut, osączyć. Zieleninę umyć, osączyć i posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, wymieszać z sałatką,…
Listy
Filet z łososia norweskiego z grilla z warzywami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z łososia ze skórą 1 cukinia 1 bakłażan 4 suszone pomidory 3 kolorowe papryki Marynata: ½ szklanki oliwy ½ szklanki soku z cytryny 1 łyżeczka posiekanej bazylii tymianek, rozmaryn, melisa do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki marynaty zmiksować, polać nią rybę, dokładnie wymieszać, odstawić…