Składniki:
- 1 kg filetów z sandacza
Marynata:
- 7 łyżek oliwy
- 7 łyżek soku z cytryny
- 2 łyżeczki świeżo utartego imbiru
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka posiekanych ulubionych ziół
Dodatek:
- 1 główka sałaty lodowej
Składniki: 1 kg kiełbasy grillowej 4 czerwone papryki 2 jabłka 2 średnie cukinie gałązki rozmarynu przyprawa do grilla ½ szklanki przecieru pomidorowego ½ łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Kiełbaski pociąć ukośnie. Paprykę opłukać, osączyć, usunąć gniazda nasienne. Przecier pomidorowy połączyć z olejem, przyprawą do grilla, posmarować środki papryki. Cukinie opłukać, pokroić w plasterki. Jabłka umyć, wydrążyć…
Składniki: średniej wielkości oscypek 1 średni brokuł czerwona i zielona papryka ½ szklanki majonezu ½ szklanki jogurtu ziołowego szczypta mielonej słodkiej papryki 2-3 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku sól, pieprz do smaku szczypta ziół prowansalskich Sposób przyrządzenia: W lekko osolonej wodzie ugotować brokuł , żeby pozostał chrupki. Podzielić na różyczki i ułożyć na półmisku. Oscypka…