Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana papryka z farszem z kiełbasy, jabłek i cukinii

Składniki:

  • 1 kg kiełbasy grillowej
  • 4 czerwone papryki
  • 2 jabłka
  • 2 średnie cukinie
  • gałązki rozmarynu
  • przyprawa do grilla
  • ½ szklanki przecieru pomidorowego
  • ½ łyżki oleju

    Sposób przyrządzenia:
    Kiełbaski pociąć ukośnie. Paprykę opłukać, osączyć, usunąć gniazda nasienne. Przecier pomidorowy połączyć z olejem, przyprawą do grilla, posmarować środki papryki. Cukinie opłukać, pokroić w plasterki. Jabłka umyć, wydrążyć środki, pokroić w plasterki. Do papryki włożyć kawałki kiełbasy, na przemian z jabłkami i cukinią. Na foli aluminiowej ułożyć przygotowaną paprykę i grillować około 25 minut. Cytryny sparzyć wrzątkiem i pokroić w plasterki, ułożyć na półmisku, a na plasterkach ułożyć paprykę, posypać świeżym rozmarynem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *