Składniki: 10 sznycli wieprzowych ½ szklanki oleju ½ szklanki ostrej musztardy mielona papryka 1 szklanka obranego słonecznika sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W młynku zmielić ziarna słonecznika, wymieszać z musztardą , solą, papryką i pieprzem. Kotlety rozbić tłuczkiem, posmarować olejem i przygotowanym sosem musztardowym. Piec na rozgrzanym grillu z każdej strony, aż kotlety przestaną…
Tag: z grilla
Listy
Pierś z kurczaka w pomarańczowej marynacie na grillu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Szaszłyki z piersi kurczaka na grillu
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 75 dkg pieczarek 24 listki laurowe zioła prowansalskie 1 szklanka oleju sok z cytryny sól, pieprz, papryka mielona do smaku Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kawałki, natrzeć, solą, pieprzem, papryką, ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić w chłodne…
Listy
Piersi z kurczaka w śliwkowych powidłach grillowane
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg piersi z kurczaka ½ szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 ½ łyżeczki przyprawy do piernika 1 ½ szklanki śliwkowych powideł sól, pieprz do smaku olej sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Filety z kurczaka umyć, osączyć , natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Powidła śliwkowe zmiksować…
Listy
Grillowane kiełbaski z dżemem z czerwonych porzeczek
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kiełbasek parówkowych 3-4 łyżki ostrej musztardy 2 łyżki przyprawy magii 1 ½ szklanki dżemu z czerwonej porzeczki Sposób przyrządzenia: Dżem zmiksować, wymieszać z musztardą i przyprawą magii. Kiełbaski ponakłuwać widelcem, posmarować olejem i podpiec na grillu. Posmarować przygotowaną glazurą i piec jeszcze do momentu, aż utworzy się błyszcząca glazura. Przepis na konkurs…