Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z grilla

Szaszłyki z ananasem i tofu na grilla

Składniki: słoik marynowanej czerwonej  papryki 1 kostka tofu 1 puszka ananasa sok z cytryny sos sojowy Sposób przyrządzenia: Toffu pokroić w dużą kostkę, skropić sosem sojowym, sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na noc. Ananasa odcedzić i pokroić w kostkę. Paprykę osączyć na sicie i pokroić w kwadraty. Na szpadki nadziewać kolejno, kostki…

Jabłka pachnące majerankiem na grilla

Składniki: 1 ½ kg kwaśnych jabłek masło sól ½ szklanki majeranku Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, wydrążyć gniazda nasienne. W środek jabłka włożyć odrobinę masła i posypać szczyptą majeranku. Każde jabłko zawinąć w folię aluminiową i piec na rozgrzanym ruszcie do miękkości. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Szaszłyki ze schabu na grillu pachnące rozmarynem

Składniki: 1 kg schabu pokrojonego w grubszą kostkę 6 średnich cebul 4 kwaśne jabłka sok z cytryny 4 średnio dojrzałe banany ½ łyżeczki majeranku ½ łyżeczki rozmarynu sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia; Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, ziołami, zawinąć w folię aluminiową i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Cebulę…

Młoda kukurydza z grilla

Składniki: 10 kolb młodej słodkiej kukurydzy ½ kostki masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kolby kukurydzy umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, posmarować masłem i oprószyć solą i pieprzem do smaku. Każdą kolbę zawinąć w folię aluminiową i upiec na rozgrzanym grillu, około 30-40 minut. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna