Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z grilla

Szaszłyki z krewetek przepisu Romka

I kolejny przepis na owoce morza. Tym razem krewetki w roli głównej. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: krewetek, oliwy z oliwek, czosnku i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 40 sztuk
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu 
  • 3 łyżeczki sosu tabasco
  • 2 ząbki czosnku 
  • sól 
  • pieprz

Grillowane pstrągi Poli

Dla miłośników grillowania. Zbiór znakomitych przepisów. Grillowane pstrągi Poli to nasza dzisiejsza propozycja. Lista zakupów; pstrągi, oliwa z oliwek, sok z cytryny, czosnek i natka pietruszki. 
 

Składniki:

  • kilka małych pstrągów 
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 dymka
  • 1 łyżeczka kolendry
  • sól
  • pieprz

Żeberka z grilla Maryli

Masz dziś ochotę na pyszne, soczyste żeberka z grilla? Wypróbuj przepis Maryli. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: żeberek wieprzowych, piwa, oliwy z oliwek, miodu, musztardy i cebuli. 
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 300 ml piwa
  • 1 szkl oliwy
  • 3 łyżki miodu
  • 3 cebule
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 ostra papryczka
  • sól
  • pieprz

Żeberka przepisu Eweliny

A teraz przepis dla miłośników grillowania. Czyli soczyste żeberka pomysłu Eweliny. Do wykonania tego przepisu oprócz żeberek potrzebujesz: piwa, czosnku, musztardy, tymianku i rozmarynu. 
 

Składniki:

  • ½ kg żeberek wieprzowych 
  • 1, 5 szkl jasnego piwa
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 3 łyżki ostrej musztardy
  • sól
  • pieprz

Grillowane dzwonka z łososia Beaty

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na ryby. Tym razem łosoś w roli głównej czyli grillowane dzwonka łososia. Przepis zawiera: dzwonka z łososia, sok z pomarańczy, imbir i oliwę z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 dzwonka łososia
  • sok wyciśnięty z ½  pomarańczy
  • 1 papryczka pepperoni 
  • szczypta imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 
  • sól
  • pieprz