I kolejny przepis na owoce morza. Tym razem krewetki w roli głównej. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: krewetek, oliwy z oliwek, czosnku i soku z cytryny.
Składniki:
- 40 sztuk
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżeczki sosu tabasco
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Krewetki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód i sos tabasco.Całość dokładnie wymieszać.Wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty wrzucić krewetki.Marynować około 2 godzin.Po tym czasie nabijać je na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron, aż ładnie się zaróżowią.
Liczba porcji: 4