Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tarta z wiśniami Julity

Znakomite przepisy na ciasta i desery.  Dziś przepis na tatrę z wiśniami Julity. Do jej wykonania będziesz potrzebować: wiśni, masła, mąki, śmietany i jajek. 
 

Składniki:

  • 250 g wiśni
  • 120 g miękkiego masła
  • 160 g mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 300 g kwaśnej śmietany 18%,
  • 2 jajka
  • kilka kropel olejku waniliowego
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
 

Sposób wykonania:

  1. Na stolnicę przesypać mąkę z dodatkiem soli i cukru.
    Dodać miękkie masło oraz żółtko.
    Całość dokładnie wyrobić do uzyskania gładkiego, zwartego ciasta.
    Gotowe rozwałkować i wylepić nim dno formy do tart.
    Ponakłuwać widelcem i przykryć papierem do pieczenia.
    Na papier wysypać np. fasolę, aby obciążyła ciasto, by za bardzo nie wyrosło podczas pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut.
    W między czasie do miski wlać śmietanę.
    Wbić do niej jajka oraz dodać cukier i mąkę.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
    Gotową wylać na podpieczony spód.
    Ułożyć na niej wydrylowane wiśnie.
    Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 25 minut. 
     

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *