Składniki:
- 2 dzwonka łososia
- sok wyciśnięty z ½ pomarańczy
- 1 papryczka pepperoni
- szczypta imbiru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Dzwonka z łososia delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać sok z cytryny oraz oliwę z oliwek.Dokładnie wymieszać i dodać starty imbir oraz posiekaną papryczkę peperoni.Dodać jeszcze paprykę w proszku i całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć dzwonka.Odstawić je na co najmniej 30 minut.Po tym czasie kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron na zloty kolor.
Liczba porcji: 2