Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane dzwonka z łososia Beaty

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na ryby. Tym razem łosoś w roli głównej czyli grillowane dzwonka łososia. Przepis zawiera: dzwonka z łososia, sok z pomarańczy, imbir i oliwę z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 dzwonka łososia
  • sok wyciśnięty z ½  pomarańczy
  • 1 papryczka pepperoni 
  • szczypta imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Dzwonka z łososia delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać sok z cytryny oraz oliwę z oliwek.
    Dokładnie wymieszać i dodać starty imbir oraz posiekaną papryczkę peperoni.
    Dodać jeszcze paprykę w proszku i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą natrzeć dzwonka.
    Odstawić je na co najmniej 30 minut.
    Po tym czasie kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować  z obu stron na zloty kolor.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *