Składniki:
- 6 udek z kurczaka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 szkl musztardy
- 8 łyżek miodu
- łyżka suszonego tymianku
- łyżka oleju
- sól
- pieprz
Składniki: 4 udka z kurczaka 2 małe tuszki z kurczaka/ po 1,20 kg/ ½ szklanki oleju 4 ząbki czosnku ½ pęczka świeżego rozmarynu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jedną tuszkę podzielić na pół, drugą na ćwiartki. Wszystkie części kurczaka umyć, osuszyć. Ząbki czosnku pokroić w cienkie płatki. Listki rozmarynu posiekać. Olej wlać do miseczki,…
Składniki: 40 dkg wątróbki drobiowej 15 dkg przerośniętego boczku 20 dkg młodych pieczarek sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Wątróbki podzielić na połowy. Boczek pokroić na grube plastry ,a plastry na kwadraty. Pieczarki umyć, duże podzielić na pół, małe zostawić w całości. Na szpatułki nadziewać na zmianę, wątróbkę, boczek i pieczarkę. Wątróbki…