Składniki:
-
- 6 filetów z pstrąga po 20 dkg każdy
- 4 duże, obrane, pokrojone w grube plastry cebule
-
- ¼ szklanki majonezu
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy
- 1 łyżka płynnego miodu
- szczypta pieprzu
Sos:
Składniki: 2 nektarynki pokrojone na ćwiartki 1 banan obrany, pokrojony w plastry 4 plastry ananasa przekrojone na połówki 1 obrany, pokrojony w plastry kunkwat Sos: 2 łyżki oleju 1 łyżka płynnego miodu 3 łyżki soku z pomarańczy ekstrakt wanilii do smaku Sposób przyrządzenia: Na dużej aluminiowej tacce do grillowania wymieszać owoce. Składniki sosu zmiksować, wymieszać…
Składniki: 3 dojrzałe mango Glazura: 1 łyżka roztopionego masła 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka soku z pomarańczy Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać składniki glazury. Mango obrać, przekroić na połowę, usunąć pestkę, pokroić w grube plastry. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez 4 minuty kilkakrotnie obracając. Opieczone plastry mango smarować…