Składniki:
-
- 6 filetów z pstrąga po 20 dkg każdy
- 4 duże, obrane, pokrojone w grube plastry cebule
-
- ¼ szklanki majonezu
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy
- 1 łyżka płynnego miodu
- szczypta pieprzu
Sos:
Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone filety przyprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry. Na średnio gorącym grillu ułożyć plastry cebuli i na nich ułożyć filety z pstrąga, piec 5 minut. W międzyczasie zmiksować składniki sosu. Po 5 minutach filet obrócić, posmarować cienko sosem i piec kolejne 5 minut. Ostrożnie przełożyć filety na talerze, polać sosem i podawać. Oczywiście wraz z pstrągiem można podać plastry cebuli na których się piekły.