Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pstrąga na plastrach cebuli grillowany

Składniki:

    • 6 filetów z pstrąga po 20 dkg każdy
    • 4 duże, obrane, pokrojone w grube plastry cebule
  • Sos:

    • ¼ szklanki majonezu
    • 1 łyżka octu jabłkowego
    • 1 łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy
    • 1 łyżka płynnego miodu
    • szczypta pieprzu

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone filety przyprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry. Na średnio gorącym grillu ułożyć plastry cebuli i na nich ułożyć filety z pstrąga, piec 5 minut. W międzyczasie zmiksować składniki sosu. Po 5 minutach filet obrócić, posmarować cienko sosem i piec kolejne 5 minut. Ostrożnie przełożyć filety na talerze, polać sosem i podawać. Oczywiście wraz z pstrągiem można podać plastry cebuli na których się piekły.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *