Składniki: 6 dużych bananów masło orzechowe pokruszone chipsy czekoladowe Sposób przyrządzenia: Banany umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na połowę wraz ze skórą. Na całej długości przecięcia osunąć łyżeczką część miąższu. Grill dobrze nagrzać. Piec banany 3 minuty układając je na grillu miąższem na dół. Masło orzechowe wymieszać z pokruszonymi chipsami. Banany obrócić, wypełnić wydrążenie w miąższu…
Tag: z grilla
Listy
Jabłka z grilla
by Krzysztof Pacia • • 0 Comments
Składniki: 3 przekrojone na połowę, oczyszczone, pozbawione gniazd nasiennych jabłka ¼ szklanki roztopionego masła 2 łyżki brązowego cukru mielony cynamon do smaku Sposób przyrządzenia: Grill nagrzać do temperatury 200 – 210 stopni C. Piec jabłka kilkakrotnie je obracając 4 minuty. Podpieczone jabłka posmarować masłem wymieszanym z cukrem i cynamonem. Piec kolejne 4 minuty obracając i…
Listy
Owocowy szaszłyk z grilla
by Krzysztof Pacia • • 0 Comments
Składniki: olej brzoskwinie, śliwki, nektarynki 1 banan 1 ananas cukier puder Sposób przyrządzenia: Śliwki, brzoskwinie i nektarynki pokroić na połówki, usunąć pestki. Banana obrać, pokroić w grube plastry. Ananasa obrać, pokroić w kostkę. Na metalowe szpadki do szaszłyków nabijać naprzemiennie kawałki owoców, zrosić olejem. Piec na dobrze nagrzanym grillu około 5 minut obracając kilkakrotnie. Tak…
Listy
Ananas z rumem pieczony na grillu
by Kacper Bień • • 0 Comments
Składniki: 1 obrany ananas pokrojony w grube plastry ¼ szklanki ciemnego rumu 2 łyżki brązowego cukru Sposób przyrządzenia: Cukier wymieszać z rumem. Na dobrze nagrzanym grillu piec plastry ananasa często je obracając i smarując rumem z cukrem. Gdy na plastrach wytworzy się rumiana glazura możemy ananasa podawać. Pysznie smakuje jako dodatek do lodów.
Listy
Sałata rzymska z zielonym groszkiem z grilla
by Danuta Urlich • • 0 Comments
Składniki: 1 pęczek sałaty rzymskiej 1 szklanka groszku konserwowego 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanej szalotki 4 łyżki bulionu drobiowego sól, pieprz tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Sałatę dokładnie wypłukać, osuszyć. Przekroić w miejscu łączenia łodyg tak aby kilka liści było połączone, skropić oliwą, posypać solą. W małym rondlu podgrzać resztę oliwy, dodać szalotkę, smażyć mieszając,…