Składniki: 4 białe części porów 2 małe cukinie pokrojone wzdłuż na ćwiartki 2 małe bakłażany pokrojone wzdłuż na ćwiartki 2 łyżki oliwy sól, morska, mielony pieprz sos Pesto Sposób przyrządzenia: W misce wymieszać oliwę z solą i pieprzem, dodać warzywa, chwilę mieszać aby dokładnie namoczyć je w przyprawach. Piec na mocno nagrzanym grillu 8 minut…
Tag: z grilla
Listy
Warzywa i pieczarki z grilla z oliwą i octem balsamicznym
by Olga Banach • • 0 Comments
Składniki:
-
- 1 pokrojony w plastry kabaczek
- 1 pokrojona w plastry cukinia
- 1 pokrojony w plastry bakłażan
- 1 czerwona cebula pokrojona w plastry
- 2 pokrojone w plastry pomidory
- 1 czerwona papryka, oczyszczona pokrojona w ćwiartki
- 1 żółta papryka, oczyszczona, pokrojona w ćwiartki
- 10 pieczarek bez trzonów
- 5 cebulek dymka
- sól morska, pieprz
- oliwa
- ocet balsamiczny
Listy
Ziemniaki z grilla z oliwą i octem balsamicznym
by Marzena Pasternak • • 0 Comments
Składniki: 4 długie, duże ziemniaki oliwa sól, pieprz ocet balsamiczny siekany koperek i natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić wzdłuż na plastry o grubości około 1 cm. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać sól i plastry ziemniaków, gotować 10 minut, odcedzić, odparować. Ziemniaki polać oliwą, wymieszać. Piec z obydwu stron na średnio…
Listy
Pomidory z czosnkiem i parmezanem z grilla
by Dominika Fjałkowska • • 0 Comments
Składniki: 4 dojrzałe pomidory 4 łyżki oliwy 5 rozgniecionych ząbków czosnku tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Pomidory przekroić wzdłuż na połowę, wykroić zdrewniałe końcówki szypułek. Rozgnieciony w prasce czosnek wymieszać z oliwą. Pomidory ułożyć na aluminiowej tacce do grillowanie, polać oliwą z czosnkiem, posypać serem i posiekanym koperkiem. Piec na średnio nagrzanym grillu aż ser się…
Listy
Brzoskwinie i śliwki z grilla
by Kornelia Lubicz • • 0 Comments
Składniki: przekrojone, pozbawione pestek śliwy i brzoskwinie Glazura: 3 łyżki koniaku 2 łyżki masła 2 szklanki brązowego cukru sok z 2 cytryn ½ szklanka wody Sposób przyrządzenia: W rondlu wodę wymieszać z koniakiem, doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę. Dodać masło, cukier, sok z cytryny gotować kolejne 5 minut, odstawić z ognia. Do rondla włożyć…