Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwinie i śliwki z grilla

Składniki:

    • przekrojone, pozbawione pestek śliwy i brzoskwinie

    Glazura:

    • 3 łyżki koniaku
    • 2 łyżki masła
    • 2 szklanki brązowego cukru
    • sok z 2 cytryn
    • ½ szklanka wody


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu wodę wymieszać z koniakiem, doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę. Dodać masło, cukier, sok z cytryny gotować kolejne 5 minut, odstawić z ognia. Do rondla włożyć owoce, wymieszać. Połówki owoców obsączyć z nadmiaru glazury. Piec na średnio nagrzanym grillu aż glazura zacznie się karmelizować. Podawać jako deser lub dodatek do dań mięsnych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *