Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Egzotyczne owoce z grilla w sosie waniliowym

Składniki:

    • 2 nektarynki pokrojone na ćwiartki
    • 1 banan obrany, pokrojony w plastry
    • 4 plastry ananasa przekrojone na połówki
    • 1 obrany, pokrojony w plastry kunkwat

    Sos:

    • 2 łyżki oleju
    • 1 łyżka płynnego miodu
    • 3 łyżki soku z pomarańczy
    • ekstrakt wanilii do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Na dużej aluminiowej tacce do grillowania wymieszać owoce. Składniki sosu zmiksować, wymieszać z owocami. Piec 5 minut na średnio gorącym grillu cały czas ostrożnie mieszając. Podawać z dodatkiem bitej śmietany i lodów. Można też do owoców dodać odrobinę likieru.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *