Składniki:
-
- 1 kg oczyszczonych krewetek
-
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 1/3 szklanki oliwy
- ¼ szklanki sosu pomidorowego
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki posiekanej naci kolendry
- ½ łyżeczki chili
- ½ łyżeczki soli
Marynata:
Składniki: 4 główki młodej kapusty Bok Choy 4 łyżki posiekanych, prażonych orzechów nerkowca Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu chili 2 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego 1 łyżka cukru 4 drobno posiekane ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Umytą i osuszoną kapustę przekroić wzdłuż na połowę, ułożyć po 2 połówki…