Składniki: 1 królik 2 łyżki oliwy sól 1 duża cebula 1/2 szklanki żółtej musztardy 1/2 szklanki octu winnego 1 szklanka białego, wytrawnego wina 1 łyżka musztardy w proszku 1 łyżka cukru 1 łyżka miodu 1 rozkruszona papryka chili ¼ szklanki oliwy ½ tartej cebuli 1 łyżeczka soli 3 posiekane listki szałwii 1 mała gałązka rozmarynu…
Tag: z grilla
Listy
Tuszka królika pieczona w folii na grillu
by Magda Krupa • • 0 Comments
Składniki: 1 tuszka królika przecięta wzdłuż na połowę 5 dkg rozpuszczonego masła 4 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka pieprzu sól morska sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, zrosić sokiem z cytryny. Dwa duże kawałki grubej folii aluminiowej posmarować masłem, ułożyć na nich połówki królika, gałązki rozmarynu, folię szczelnie…
Listy
Królik z grilla
by Karolina Parys • • 0 Comments
Listy
Wegetariańskie szaszłyki z papryki i cebuli z grilla
by Ola Kwaśny • • 0 Comments
Składniki: 4 kolorowe papryki 2 cebule 2 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu Sposób przyrządzenia: Papryki oczyścić, pokroić w kostkę o boku około 2,5 cm. Cebulę obrać, pokroić wzdłuż na osiem części. Nabijać naprzemiennie paprykę i cebulę na namoczone w wodzie patyczki do grillowania, posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec na gorącym…
Listy
Szaszłyki z łososia i pomidorków koktajlowych z grilla
by Dominika Cichoń • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z łososia pokrojone w kostkę o boku 2,5 cm pomidorki koktajlowe Marynata: 2 łyżeczki posiekanego drobno rozmarynu 2 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki soli morskiej ½ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty wymieszać, połączyć z marynatą, odstawić na 30 minut. Na…