Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królik duszony na grillu

Składniki:

    • 1 królik
    • 2 łyżki oliwy
    • sól
    • 1 duża cebula
    • 1/2 szklanki żółtej musztardy
    • 1/2 szklanki octu winnego
    • 1 szklanka białego, wytrawnego wina
    • 1 łyżka musztardy w proszku
    • 1 łyżka cukru
    • 1 łyżka miodu
    • 1 rozkruszona papryka chili
    • ¼ szklanki oliwy
    • ½ tartej cebuli
    • 1 łyżeczka soli
    • 3 posiekane listki szałwii
    • 1 mała gałązka rozmarynu
    • 1 gałązka rury
    • 2 listki laurowe


    Sposób przyrządzenia:

    Umytego i osuszonego królika podzielić na porcje. Natrzeć oliwą, przyprawić solą i pieprzem. W dużym żeliwnym rondlu z pokrywą rozgrzać ¼ szklanki oliwy, dodać cebulę i paprykę chili, smażyć mieszając aż cebula stanie się szklista. Dodać żółtą musztardę, wino, miód, cukier, musztardę w proszku, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć temperaturę, dodać liście laurowe i powoli dusić. Na średnio nagrzanym grillu obrumienić porcje królika. Mięso przełożyć do rondla z sosem, dodać pozostałe składniki i dusić pod przykryciem  stawiając rondel na brzegu grilla przez około 2 godziny aż mięso zmięknie tak że będzie samo odpadało od kości. Sos ewentualnie doprawić. Podawać z bagietką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *