Składniki: 30 dkg ugotowanych małży ½ szklanki fasoli czerwonej 1 marchew 1 pietruszka 1 cebula 2-3 ziemniak 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła ½ litra wywaru z mięsa sól, pieprz czarny Sposób przyrządzenia: Fasolę zamoczyć na kilka godzin, ugotować. Marchew, pietruszkę i cebulę obrać, rozdrobnić, podsmażyć na maśle. Wlać do garnka wywar mięsny dodać podsmażone…
Tag: z fasolą
Jednogarnkowe
Gulasz węgierski z fasolą
by Bahus • • 0 Comments
Półmięsne
Potrawka z kiełbaskami
by muchowa • • 0 Comments
Składniki: 3 średnie cebule 4 kiełbaski 3 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 łyżki oleju 1 szklanka rosołu 8 łyżek keczupu 4 łyżki octu winnego kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę posiekać, paprykę pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w grube, ukośne plastry. Cebulę podsmażyć z kiełbaskami, na tym…
Wołowina
Gulasz mięsny z pieczarkami
by marek • • 0 Comments
Gulasz mięsny z pieczarkami w płatkach cebuli z dodatkiem fasolki szparagowej i czerwonej papryki. Składniki: 500 g wołowiny olej 2 duże cebule ¾ l bulionu wołowego 500g ziemniaków 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 papryka 250 g pieczarek 250 g pomidorów sól przyprawa do gulaszu Kamis Przygotowanie: Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić…
Jednogarnkowe
Kociołek po meksykansku
by Myszka • • 1 Comment
Składniki: 50 dag mielonego mięsa po puszcze białej i czerwonej fasoli puszka pomidorów bez skórki 2 duże cebule 1 zielona papryka 2-3 łyżki oleju 0.5 łyżeczki tymianku sól pieprz do smaku 0.5 łyżeczki papryki słodkiej Sposób przyrządzenia: Fasolę osączyć na sitku. Pomidory rozdrobnic w zalewie, cebulę pokroic w cienkie paski.Rozgrzać w garnku olej ,podsmażyć mięso,dodać…