Składniki: 1 l wody 45 dag dyni batat ½ szkl orzeszków arachidowych 1/3 szkl suszonej fasoli mung 3 łyżki oleju roślinnego kostka tofu sól 200 g makaronu ryżowego Sposób wykonania: Litr wody doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić obranego batat i dynię pokrojone w kostkę, orzechy oraz fasolę. Całość wymieszać i trzymać na ogniu około…
Tag: z fasolą
Listy
Sałatka z 3 gatunków fasoli
by Bartek Podgórski • • 0 Comments
Składniki: ½ kg zielonej fasoli szparagowej ½ kg żółtej fasoli z puszki ½ kg fasoli czerwonej Red Kindney 1 cebula ½ szkl cukru 2/3 szkl octu 1/3 szkl oleju roślinnego ½ łyżeczki soli 1/8 łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Cebulę pokroić w półplasterki po czym dodać do niej ocet oraz olej. Doprawić do smaku solą, cukrem…
Listy
Sałatka z buraków i fasoli
by Marcin Popławski • • 0 Comments
Składniki: ½ kg buraków 20 dag fasoli 1 cebula 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Do słoika wlać oliwę, miód ocet oraz wodę. Dodać jeszcze sól i pieprz do smaku. Słoik szczelnie zakręcić i energicznie…
Listy
Sałatka z czerwonej fasoli z szalotkami i czosnkiem.
by Justyna • • 0 Comments
Składniki: 25 dag czerwonej fasoli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 2 cebulki szalotki 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu winnego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 ketchupu sól pieprz cukier Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia gotować do miękkości około 1 godziny. Pod koniec gotowania osolić do…
Listy
Fasola z wędzonym boczkiem i kiszką
by Patrycja • • 0 Comments
Składniki: ½ kg jaśka 1 kość od szynki 200 g surowego wędzonego boczku 200 g chorizo 200 g kiszki 2 cebule 5 ząbków czosnku 2 liście laurowe szczypta szafranu szczypta ostrej papryki w proszku 4 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia posiekaną cebulę i czosnek zeszklić…