Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z 3 gatunków fasoli

Składniki:

  • ½ kg zielonej fasoli  szparagowej
  • ½ kg żółtej fasoli z puszki
  • ½ kg fasoli czerwonej Red Kindney
  • 1 cebula
  • ½ szkl cukru
  • 2/3 szkl octu
  • 1/3 szkl oleju roślinnego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1/8  łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:
Cebulę pokroić w półplasterki po czym dodać do niej ocet oraz olej.
Doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.
Następnie dodać odsączone z zalewy fasolę.
Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki a cno najmniej 4 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *