Składniki: 1 ½ kg dorsza 2 cebule ząbek czosnku 3 łyżki masła 6 ziemniaków 10 szkl wody 2 liście laurowe łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki suszonego majeranku 4 łodyżki pietruszki z natką 2 łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 6 kromek bagietki Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek. Wówczas dodać obrane ziemniaki…
Tag: z dorsza
Porady i Ciekawostki
Ryba zapiekana po grecku
by Sylwia Szkudlarek • • 0 Comments
Składniki: 90 dag filetów z dorsza sok z 1 cytryny sól pieprz 1/3 szkl oliwy z oliwek 6 cebul 2 ząbki czosnku ½ szkl posiekanej natki pietruszki 3 pomidory ½ szkl wody ½ łyżeczki octu łyżeczka oliwy z oliwek cytryna Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek. Wówczas dodać posiekaną natkę pietruszki…
Porady i Ciekawostki
Pieczona ryba z wysp
by Agnieszka Molenda • • 0 Comments
Listy
Dorsz na parze z szafranem
by Jacek • • 0 Comments
Listy
Dorsz pieczony z serem i śmietaną
by Renata Dobiega • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg filetów z dorsza 1 łyżeczka mielonej szałwii ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu ½ szklanki tartego żółtego sera 1 szklanka kwaśnej śmietany Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcję. Przyprawić szałwią, solą i pieprzem. Porcje ryby ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać tartym serem i polać śmietaną. Piec 20…