Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz pieczony z serem i śmietaną

Składniki:

    • 1,5 kg filetów z dorsza
    • 1 łyżeczka mielonej szałwii
    • ½ łyżeczki soli
    • ½ łyżeczki pieprzu
    • ½ szklanki tartego żółtego sera
    • 1 szklanka kwaśnej śmietany


    Sposób przyrządzenia:

    Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcję. Przyprawić szałwią, solą i pieprzem. Porcje ryby ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać tartym serem i polać śmietaną. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni C. Przed podaniem udekorować plastrami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *