Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga duszona w pomidorach

Składniki:

    • 4 filety z pangi po 20 dkg każdy
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 pokrojona w drobną kostkę cebula
    • 40 dkg pomidorów piure
    • 1 łyżeczka brązowego cukru
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • szczypta suszonego tymianku

Sposób przyrządzenia:
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, dusić aż stanie się szklista, dodać sos sojowy, dusić razem 5 minut mieszając, dodać pomidory, cukier, tymianek, doprowadzić do wrzenia mieszając, gotować 5 minut, skorygować smak przyprawami. Dodać porcje ryby, przykryć i powoli dusić pod przykryciem przez 6 minut. Podawać posypane zieleniną.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *