
Składniki:
- 450 g różyczek kalafiora
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 szkl. wywaru z warzyw
- 1 łyżka masła
- ½ łyżeczki soli
- pieprz

Składniki: 50 dag cukinii ¾ łyżki oleju 3-4 ząbki czosnku sól pieprz łyżka octu winnego łyżka zielonego kopru Sposób przygotowania: Obrana cukinie pokroić w kostkę, która smażyć na rozgrzanym tłuszczu cały czas mieszając do momentu, aż stanie się szklista, wówczas zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Gdy cukinia ostygnie dodać do niej czosnek roztarty…

Składniki: 10 kg kolorowej papryki, oczyszczonej, pokrojonej na połówki 20 średniej wielkości ogórków 3 główki czosnku podzielone na ząbki podsuszony koper pocięty na odcinki o długości około 15 cm woda sól do smaku Sposób przyrządzenia: Ogórki umyć, zalać na 2 godziny zimną wodą. W sterylnie czystych słojach układać ogórki i paprykę, dodać czosnek i koper.…