Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w sosie czosnkowym

Składniki

 

  • 25 dkg odwłoków krewetek
  • 20 dag śmietany
  • 5 posiekany ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki mielonego imbiru
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • natka pietruszki
  • olej

 

 

Sposób przyrządzenia:
Krewetki dokładnie opłukać, osuszyć. Suche krewetki przyprawić połową soli, wymieszać. Smażyć dwie minuty w głębokim oleju, obsączyć. Na patelni rozgrzać jedną łyżkę oleju, dodać czosnek, imbir i po kilku sekundach smażenia dodać krewetki resztę soli i cukier. Wlać jeszcze śmietanę. Dokładnie wymieszać i podawać udekorowane zielenią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *