Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z cielęciny

Cielęce nerki w maśle

Składniki: 4 nerki cielęce 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz 1 szkl bulionu warzywnego Sposób wykonania: Mięso oczyścić z błon i tłuszczu po czym natrzeć je solą, pieprzem oraz rozgniecionym czosnku po czym obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Wówczas zalać mięso bulionem i trzymać na małym ogniu około…

Faszerowany mostek cielęcy Aldony

Składniki: 1 mostek cielęcy 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki posiekanej natki sól pieprz Sposób wykonania: 2 łyżki masła utrzeć z bułka tartą, jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Następnie oddzielić mięso od żeber, nie przecinając  go do końca, tak aby powstała kieszeń. Doprawić do smaku solą oraz…

Mostek cielęcy nadziewany śliwkami i rodzynkami

Składniki: 1 mostek cielęcy 3 łyżki masła ½ szkl rodzynek ½ szkl suszonych śliwek 1 szkl mleka bułka kajzerka sól pieprz Sposób wykonania: Rodzynki oraz śliwki namoczyć w wodzie. Natomiast bułkę namoczyć w mleku. Wówczas odcisnąć ją z namiaru mleka, dodać odcedzone śliwki i rodzynki. Całość dokładnie wymieszać. Następnie oddzielić mięso od żeber, nie przecinając …