Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowany mostek cielęcy Aldony

Składniki:

  • 1 mostek cielęcy
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
2 łyżki masła utrzeć z bułka tartą, jajkiem i posiekaną natką pietruszki.
Następnie oddzielić mięso od żeber, nie przecinając  go do końca, tak aby powstała kieszeń.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wówczas włożyć w nią farsz z bułki tartej.
Przełożyć mięso do brytfanny, podkładając resztą masła.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do miękkości.
Mostek cielęcy można również obłożyć plasterkami ziemniaków i razem zapiekać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *