Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mostek cielęcy nadziewany śliwkami i rodzynkami

Składniki:

  • 1 mostek cielęcy
  • 3 łyżki masła
  • ½ szkl rodzynek
  • ½ szkl suszonych śliwek
  • 1 szkl mleka
  • bułka kajzerka
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Rodzynki oraz śliwki namoczyć w wodzie.
Natomiast bułkę namoczyć w mleku.
Wówczas odcisnąć ją z namiaru mleka, dodać odcedzone śliwki i rodzynki.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie oddzielić mięso od żeber, nie przecinając  go do końca, tak aby powstała kieszeń.
Oprószyć ją solą oraz pieprzem.
Wówczas włożyć w nią farsz z rodzynek i śliwek.
Przełożyć mięso do brytfanny, wysmarowanej masłem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do miękkości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *