Składniki:
- 400 g łopatki wieprzowej
- 400 g cielęciny
- 120 g smalcu
- 200 g suchej wędzonej kiełbasy
- 1 szkl śmietany
- 1 cebula
- 1 kg kiszonej kapusty
- 5 dag papryki w proszku
- 0,5 szkl soku pomidorowego
- koperek
- cząber
- sól
Składniki: 1 cebula 1 op gęstej śmietany 3 żółtka 5 dag startego żółtego sera 2 plastry wędzonego boczku sól pieprz Sposób wykonania: Wędzonkę drobno pokroić po czym wrzucić na rozgrzana patelnie i przesmażyć, wówczas dodać posiekaną cebulę. Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać śmietanę wymieszać z serem i żółtkami. Dokładnie…
Składniki: 30dag.boczniaków 20dag. wędzonego boczku 20dag.grochu sól 1 litr wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki majeranku 3 łyżki masła pieprz Przygotowanie: Do gotującej się wody dodajemy kostkę rosołową .Następnie dodajemy namoczony i opłukany groch. Gotujemy godzinę na małym ogniu. Cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę z czosnkiem…
Składniki: 25 ziemniaków po pęczku natki pietruszki, szczypiorku, bazylii i tymianku 1 duża cebula 70 dkg twarogu 3 łyżki oliwy ½ litra wody mineralnej sól, biały pieprz do smaku 2 pęczki majeranku 25 plastrów boczku wędzonego Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Bazylię, szczypiorek, tymianek i natkę pietruszki posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.…