Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z baraniny

Mięso jagnięce duszone z pigwą

Składniki: 1 kg mięsa jagnięcego 4 pigwy 4 cebule papryka zielona – opcjonalnie sól, pieprz olej Sposób przyrządzania: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę i paprykę obrać, pokroić. Owoce pigwy pokroić na ćwiartki, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso, paprykę i cebulę, przyprawić. Smażyć na średnim ogniu…

Mięso jagnięce pieczone z warzywami

Składniki: 1 kg pieczeni jagnięcej 6 bakłażanów 6 ziemniaków 6 pomidorów 3 cebule 10 dkg boczku wędzonego w plastrach posiekana bazylia i natka pietruszki pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Umyte mięso osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i ziołami, odstawić. Bakłażany oczyścić, przekroić wzdłuż na połowę, posolić ułożyć na sicie tak aby wyciekła wytwarzający się sok. Ziemniaki i…

Pieczeń barania na dziko

Składniki: 1 kg mięsa jagnięcego bez kości słonina 2 łyżki oleju sól, pieprz posiekana natka pietruszki Marynata: ocet winny jabłkowy 5 ząbków czosnku 1 marchew liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Przygotować marynatę. Czosnek rozgnieść, marchew obrać, utrzeć na grubej tarce. Liść laurowy pokruszyć, ziarna pieprzu i ziela angielskiego rozgnieść.…

Mięso jagnięce zapieczone w awokado

Składniki: 3 dkg gotowanej baraniny 2 awokado 2 pomidory 2 łyżki drobno pokrojonego selera naciowego 1 ogórek kilka oliwek bez pestek 16 pomidorków koktajlowych sok z jednej cytryny ½ szklanki majonezu 3 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Awokada przeciąć na połowę, usunąć pestki, wydrążyć miąższ, pokroić, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Mięso pokroić…

Mięso jagnięce w galarecie

Składniki: 50 dkg mięsa jagnięcego bez kości 1 pęczek rzodkiewki 1 ogórek 1 papryka 2 piórka zielonej cebulki natka pietruszki sól, pieprz, imbir, cukier do smaku, sos sojowy żelatyna Sposób przyrządzenia: Umyte mięso zalać w rondlu wodą lub bulionem drobiowym, dodać przyprawy, doprowadzić do wrzenia, gotować aż mięso zmięknie. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, schłodzić…