Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięso jagnięce zapieczone w awokado

Składniki:

  • 3 dkg gotowanej baraniny
  • 2 awokado
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki drobno pokrojonego selera naciowego
  • 1 ogórek
  • kilka oliwek bez pestek
  • 16 pomidorków koktajlowych
  • sok z jednej cytryny
  • ½ szklanki majonezu
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Awokada przeciąć na połowę, usunąć pestki, wydrążyć miąższ, pokroić, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Mięso pokroić w kostkę, pomidory na połówki, ogórek i oliwki na plastry. Warzywa i wydrążony miąższ wymieszać z selerem i majonezem, przyprawić solą i pieprzem. Mieszanką napełnić „skorupki” z awokado, posypać serem i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C aż ser lekko się zarumieni. Pozostały „farsz” podać jako dodatek.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *