Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z baraniny

Baranina w warzywach z piekarnika

Składniki: 1 kg mięsa jagnięcego bez kości 1 kg ziemniaków 4 cebule 4 marchewki 4 papryki – opcjonalnie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Warzywa obrać, opłukać, pokroić w plastry. W nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym układać warstwami mięso, warzywa, ponownie mięso i całość zwieńczyć warstwą warzyw. Każdą warstwę zrosić olejem i…

Jagnięcina z rozmarynem

Składniki: 1 udziec jagnięcy 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz rozmaryn Sposób wykonania: Ząbki pokroić na mniejsze kawałki i wbić do mięsa po czym natrzeć go rozmarynem. Oprószyć całość jeszcze solą ora pieprzem. Następnie mięso obsmażyć na rozgrzanej oliwie a potem przełożyć do naczynia do zapiekania. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika…

Gulasz barani w sosie śliwkowym

Składniki: 1 kg mięsa baraniego bez kości 20 dkg suszonych śliwek bez pestek 1 szklanka mocnego naparu z czarnej herbaty olej sól, pieprz, cukier do smaku kilka łyżek czerwonej fasoli konserwowej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Śliwki zalać gorącym naparem z herbaty. Na patelni rozgrzać olej, mocno rozgrzać, dodawać porcjami mięso, mocno…

Kolorowa pieczeń z jagnięcia

Składniki: 50 dkg pieczeni baraniej 1 nieduża marchew 1 cebula 1 mały bakłażan 1 czerwona papryka 1 plaster ananasa ½ awokado 1 łyżka oliwy ½ szklanki bulionu mięsnego ½ szklanki śmietany kremówki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, obrumienić na niej mięso,…