Składniki: 800 g wołowiny bez kości 3 cebule 2 łyżki mąki 4 łyżki masła gałązka suszonego tymianku 2 liście laurowe 0,5 l ciemnego piwa 1,5 łyżki brązowego cukru 1 łyżka czerstwego octu winnego sól pieprz Sposób wykonania; Mięso pokroić w kostkę po czym oprószyć go solą, pieprzem oraz mąką i przesmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego …
Tag: wołowina
Listy
Gulasz z flaków wołowych
by Weronika Sikorska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg flaczków 100 g tłuszczu 2 cebule 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka pasty pomidorowej 2 ząbki czosnku majeranek kminek 1 łyżeczka mąki 2 listki selera 2 zielone papryki 2 pomidory sól pieprz Sposób wykonania: Flaki dokładnie wypłukać po czym gotować około 30 minut. Po tym czasie ponownie wyplukać i pokroić…
Listy
Mostek wołowy w marchwi i pomidorach
by Adam Andrzejewski • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg mostka wołowego 300g marchwi 250 g pomidorów 250 g słodkiej papryki 250 g ziemniaków 4 ząbek czosnku 2 listki laurowe 5 goździków 2 szkl. białego wytrawnego wina 0,5 łyżki smalcu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, pomidory oraz marchewkę również pokroić. Następnie na spodzie…
Listy
Zupa pełna smaków
by Natalia Lis • • 0 Comments
Składniki: ½ kury 250 g wołowiny 250 g kości wołowych 3 marchewki 3 pietruszki 2 kalarepy 1 seler 2 pomidory 1 słodka papryka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 30 g suszonych grzybów 100 g zielonego groszku 4 jajka 15 g makaronu 100 g pieczarek…
Listy
Rostbef z porem
by Maja Maciejewska • • 0 Comments
Składniki: 40 dag rostbefu 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem 2 ząbki czosnku 1 por ½ szkl wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: Mięso pokroić na paseczki po czym dodać do niego sos sojowy oraz sos czosnkowy. Całość dokładnie wymieszać, odstawić. W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć…