Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wołowina

Pieczeń z brukwią

Składniki: 1 ½ kg udźca wołowego 5 ½ szkl krupniku, może być z torebki brukiew 45 dag marchewki 45 dag fasolki szparagowej Sposób wykonania: Udziec wołowy dokładnie obsmażyć zaczynając od strony z tłuszczem. Następnie zalać go krupnikiem i doprowadzić do wrzenia. Wówczas wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny. Po…

Pieczeń w jarzynach

Składniki: 2 kg łopatki wołowej 2 łyżki mąki łyżeczka soli 2 łyżki oleju roślinnego torebka zupy cebulowej w proszku łyżeczka bazylii ¾ szkl wody puszka pomidorów patison cukinia Sposób wykonania: Mięso oprószyć mąka oraz solą po czym smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Wówczas zlać nadmiar tłuszczu a dodać zupę w proszku rozpuszczoną w ¾…

Łatwa wołowina z papryką

Składniki: 2 łyżki oleju cebula 2 zielone papryki ząbek czosnku 1 szkl bulionu wołowego 1 szkl +2 łyżki sosu sojowego Łyżka mąki kukurydzianej 1 ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru 1 ½ szkl pieczeni wołowej pokrojonej na kawałki 3 szkl ugotowanego ryżu Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę i paprykę pokrojoną w paseczki. Wówczas dodać…