Składniki:
- 8 plastrów bekonu
- ½ kg spaghetti
- 4 jajka
- ½ szklanki startego parmezanu
- 1 ½ szklanki śmietany
- świeżo zmielony czarny pieprz
- gałązki świeżych ziół do dekoracji
Składniki: 40 dkg makaronu spaghetti ½ kg owoców morza/ mrożonki, mieszanka/ cebula czosnek 2 marchewki żółta i zielona papryka mała cukinia sok z ½ cytryny koncentrat pomidorowy szklanka białego wytrawnego wina 2 łyżki koniaku szczypta cukru sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mieszankę owoców morza rozmrozić, skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem,…
Składniki: 25 dkg fasolki szparagowej 20 dkg makaronu rurki 15 dkg świeżych kurek 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebulka ząbek czosnku 4 litry wody 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę umyć, odciąć końce. Zagotować wodę, osolić, włożyć fasolkę, gotować ok10 minut na pół twardo. Wyjąć i natychmiast…
Składniki: 40 dkg makaronu spaghetti łyżeczka oleju sól, pieprz do smaku 5 dkg suszonych grzybów/ borowiki/ 1 szklanka śmietany ½ łyżeczki bulionu w proszku ½ szklanki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Zagotować 3 litry wody z dodatkiem soli i oleju. Grzyby zalać wodą i gotować około 10 minut, przecedzić i wywar grzybowy wygotować prawie do…