Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: włoskie

Spaghetti z owocami morza Iwony

Składniki: 40 dkg makaronu spaghetti ½ kg owoców morza/ mrożonki, mieszanka/ cebula czosnek 2 marchewki żółta i zielona papryka mała cukinia sok z ½ cytryny koncentrat pomidorowy szklanka białego wytrawnego wina 2 łyżki koniaku szczypta cukru sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mieszankę owoców morza  rozmrozić, skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem,…

Makaron z kurkami i fasolką- Iwony

Składniki: 25 dkg fasolki szparagowej 20 dkg makaronu rurki 15 dkg świeżych kurek 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebulka ząbek czosnku 4 litry wody 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę  umyć, odciąć końce. Zagotować wodę, osolić, włożyć  fasolkę, gotować ok10 minut na pół twardo. Wyjąć  i natychmiast…

Spaghetti z grzybami w śmietanie Iwony

Składniki: 40 dkg makaronu spaghetti łyżeczka oleju sól, pieprz do smaku 5 dkg suszonych grzybów/ borowiki/ 1 szklanka śmietany ½ łyżeczki bulionu w proszku ½ szklanki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Zagotować 3 litry wody z dodatkiem soli i oleju. Grzyby zalać wodą i gotować około 10 minut, przecedzić i wywar grzybowy wygotować prawie do…