Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z parmezanem i bekonem Iwony

Składniki:

  • 8 plastrów bekonu
  • ½ kg spaghetti
  • 4 jajka
  • ½ szklanki startego parmezanu
  • 1 ½ szklanki śmietany
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • gałązki świeżych ziół do dekoracji
     

Sposób przyrządzenia:
Z bekonu usunąć skórę i mięso pokroić  na paseczki, smażyć  na patelni, aż będzie chrupkie, osączyć na papierowym ręczniku z tłuszczu. Makaron ugotować al dente, odcedzić na sicie i trzymać w cieple. Ubić jajka, ser i śmietanę, dodać bekon. Zalać sosem gorący makaron w rondlu, delikatnie wymieszać, aby składniki dobrze się połączyły. Postawić  rondel  na małym ogniu podgrzewać sos 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje. Gotowe spaghetti przyprawić pieprzem i przybrać  gałązką świeżych ziół.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *