Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowina

Schab z pieczarkami zapieczony

Składniki: 1 kg schabu 70 dkg pieczarek 2 szklanki keczupu zioła prowansalskie Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w paseczki, oprószyć ziołami prowansalskimi. Pieczarki umyć, osączyć i pokroić w plasterki. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego włożyć ½ mięsa i przykryć ½ keczupu i ½ pieczarek. Położyć drugą warstwę schabu i polać pozostałym keczupem.…

Karkówka w marynacie z musztardą i miodem

Składniki: 2 kg karkówki 8 ziaren jałowca 8 ziaren pieprzu 8 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe ½ szklanki suszonych śliwek olej Marynata: 8 ząbków czosnku 6 łyżek musztardy 2 łyżeczki płynnego miodu 3 łyżki majeranku sól, pieprz do smaku ½ szklanki oleju Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Czosnek obrać i przecisnąć…

Aromatyczna czosnkowa pieczeń z boczku

Składniki: 3 kg boczku 7 ząbków czosnku 1 ½ szklanki mleka 3 łyżki przyprawy typu Vegeta ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Boczek umyć, osączyć na papierowym ręczniku, zmielić w maszynce do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać Vegetę i dokładnie rozetrzeć, wymieszać z boczkiem. Dodać mleko,…