Składniki
- 40 dag mięsa mielonego
- 2 jajka
- 10 dag ser żółty
- 5 pieczarek
- olej
- łyżka śmietany
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Składniki i sposób wykonania: Używamy do wykonania terriny formy w kształcie trójkątnej. Wykładamy formę folią spożywczą następnie wykładamy szynkę szwardzwaldzką , następnie wykładamy farsz z mięsa mielonego który robimy następująco: 0,5 kg mięsa mielonego 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki pieprzu marynowanego Wrzucamy wszystko do miski i wyrabiamy masę, doprawiamy do smaku solą…
Składniki: 6 kotletów schabowych 4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 6 plastrów szynki wieprzowe 6 plastrów żółtego sera gouda Sos: 0,75 litra bulionu mięsnego 1 szklanka śmietany 18% 3 kostki topionego serka gouda Sposób przyrządzenia: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem do smaku, posypać uprzednio obranym i posiekanym czosnkiem. Na każdym kotlecie…
Składniki: 1 kg karkówki sól, pieprz do smaku 4 ząbki czosnku szczypta majeranku szczypta ostrej czerwonej papryki olej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić na kotlety, natrzeć uprzednio roztartym czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprószyć solą, pieprzem i ostrą papryką, skropić olejem. Mięso włożyć do lodówki na 24 godziny. Na rozgrzanym oleju smażyć…
Składniki: 5 plastrów schabu 30 plasterków salami przyprawa do wieprzowiny 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 duża kostka sera topionego Gouda sól, pieprz do smaku 3-4 łyżki mąki olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osączyć na papierowym ręczniku, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę,…